گزارش از فعاليت‌هاي انجمن خوشنويسان شهرستان كلاله

انجمن خوشنويسان شهرستان كلاله به عنوان يك تشكيل هنري فرهنگي به لحاظ فعاليتهاي در خور نخستين خود جايگاه مناسبي در بين هنرمندان و علاقمندان به اين هنر اصيل ايراني پيدا كرده است.

(منصور نامي) مسئول انجمن خوشنويسان كلاله در گفتگوئي، ضمن بيان اينكه عشق و علاقه و احسان جاي خالي اين هنر در منطقه باعث شكل گيري فعاليت‌هاي انجمن خوشنويسان شده است، افزود علاقمندان به خوشنويسي از سال 1370 در غالب كلاسهاي خوشنويسي زير نظر انجمن خوشنويسان گنبد فعاليت مي‌كردند. به دنبال تشكيل استان گلستان و تغيير و تحولات ايجاد شده در بخش‌هاي اداري، با مكاتبه و ملاقات‌هاي حضوري با سؤلان دلسوز اداره‌ي كل فرهنگ و ارشاد اسلامي پيگير گشايش رسمي شعبه انجمن در كلاله بوديم تا اينكه با همكاري و حمايت‌هاي بي‌دريغ مسئولين و هنر دوستان منطقه در سال 1378 انجمن خوشنويسان كلاله رسماً آغاز به كار نمود طبعاً در آغاز كار كمبودها و مشكلات زيادي در شكل گيري وبرپائي كلاس‌هاي انجمن را در مطب ايشان برپا مي‌كرديم.

مسئول انجمن خوشنويسان كلاله در ارزيابي خود از نحوه استقبال از كلاسهاي انجمن گفت: استقبال خواهران بيش از برادران است اما متأسفانه هنردوستان تركمن به دليل رعايت نشدن مصوّتهاي تركمني كلمات در فارسي و عربي و تغيير شكل كلي كلمات بيگانه در گويش تركمني،‌ كوتاه و بلند بودن كلمات در مصرع‌ها و ناهماهنگي در طول نوشتار به خصوص نبود يك خط واحد در ميان تركمن‌ها، كمتر استقبال كردند. ولي خوشبختانه در اثر تشويق‌ها و تبليغات مستمر كم كم به اين هنر اصيل ايراني گرايش پيدا كردند.

آقاي نامي در خصوص كم و كيف تشكيل كلاس‌ها همچنين مقاطع مختلف كلاسها گفت: همانطوريكه قبلاً اشاره كردم اين تشكيل از سال 1378 رسماً به عنوان انجمن خوشنويسان و شعبه كلاله آغاز كرد كه رد اين مدت كلاس‌هاي انجمن در چهار دوره‌ي (متوسط، خوش، عالي،‌ ممتاز) تشكيل شده است. هم اكنون اين انجمن 30 نفر عضو دارد كه بيشتر آنان را خواهران تشكيل مي‌دهند و كلاسهاي متفاوت ياد شده را طي كر‌ده‌اند كلاس‌هاي انجمن زير نظر اداره‌ي فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان كلاله هر ساله هم زمان با آغاز سال تحصيلي مدارس شروع و در پايان سال تحصيلي نيز با برگزاري امتحانات سراسري خوشنويسي در محل كتابخانه عمومي به اتمام مي‌رسد. همچنين علاوه بر اين كلاس‌ها، اين انجمن با همكاري اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي، كلاس‌هائي تحت عنوان طرح تابستاني بر پا مي‌كند كه به علاقمندان به اين هنر آموزش داده مي‌شوند. همچنين انجمن خوشنويسان كلاله با شركت فعال در نمايشگاههائي كه به مناسبت‌هاي مختلف بر پا مي‌شود. آثار اعضاي خود را به نمايشي عموم مي‌گذارد به عنوان مثال در نمايشگاهي كه به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامي سال 1380 از آثار هنرمندان نقاش و خوشنويس برگزار شد، به صورت فعال شركت كرد كه اين آثار با استقبال گرم هنردوستان منطقه روبرو گرديد.

منصور نامي در پايان گفت: اين هنر به علت خفي بودن و عدم عرضه و نمايش مناسب آن مظلوم واقع شده و توجه كمتري به آن مي‌شود. در صورتي كه همه مي‌دانيم هنر خوشنويسي، هنر اصيل ايراني و اسلامي است كه از دست‌اندركاران و مسئولين منطقه انتظار مي‌رود با تأمين امكانات مورد نياز اين رشته هنري در جهت ارتقاء و اشاعه آن فعال‌تر برخورد نمايند.